Mobilio

Oldaltérkép | E-mail küldés
Aktuális Aktuális Hálózatunkról Hálózatunkról Termékek Termékek Szolgáltatások Szolgáltatások Tanácsok Tanácsok Akciók Akciók Szervizek Szervizek Kapcsolat
Aktuális akciókMobilio piactérTPMS csomag
     


Mobilio piactér

A weboldalunkon megjelenő találati listákban DOT bejegyzés jelöli azokat a teljes értékű, de régebbi gyártású gumiabroncsokat amelyeket különösen kedvező áron kínálunk. Fontos tudni, hogy nem valamilyen hiba miatti leértékelésről van szó. Ezek az abroncsok minden esetben közvetlenül a gyártótól beszerzett, első osztályú és teljes garanciával kínált termékek, amelyek alkalmi vételt jelenthetnek a minőséget olcsóbban kereső vásárlók számára.

Az utóbbi időben erősödő jelenség, hogy a vásárlók árgus szemmel figyelik a gumik gyártási időpontját és sokan közülük csak "friss" gyártású termék átvételére hajlandók. De vajon jogos-e és mennyire indokolt a régebbi gyártású gumik vásárlásától való félelem? Az alábbi információk célja, hogy ügyfeleinket segítsük annak reális megítélésében jelent-e bármilyen kockázatot vagy hátrányt egy 2-3 éve gyártott, új gumiabroncs megvásárlása és használata.

DOT 4B9Z 747R 3909

A minden gumiabroncs oldalfalán megtalálható un. DOT szám 8-12 karakterből álló betű és számkombinációt takar. Ez kódolt formában tartalmazza a gumi gyártási helyét, méretét, gyártóját és a gyártás időpontját. A hétköznapi felhasználók a DOT szám alatt többnyire csak a gyártási időpontot értik, amelyet az utolsó 4 számjegy tartalmaz, hét/év formátumban. A példában szereplő DOT szám 2009. 39. heti gyártású terméket takar.

A gumiabroncs nem romlandó termék

Egy korszerű autógumi évekig megőrzi eredeti tulajdonságait. A gumiabroncs gyártásakor használt speciális adalékanyagok gondoskodnak arról, hogy a termék használati értéke több év elteltével se változzon. Ezt erősíti meg a vezető gyártók által kiadott állásfoglalás, amely szerint a szakszerűen tárolt gumiabroncs a gyártástól számított 5 évig az újjal egyenértékűnek tekinthető.

Az állásfoglalás teljes szövegét itt olvashatja.

A gyártónál sincs mindig friss áru

A gumiabroncs tömegtermék, amely gazdaságosan csak nagy sorozatban gyártható. A méret, mintázat, sebességkategória, terhelhetőség, kivitel szerint még egy márkán belül is óriási a választék. Ezért teljes kínálatot egy adott rövid időszakon belül egyetlen gyártó sem képes biztosítani. Az időszakos gyártás miatt pedig hosszabb idő telik el, mire egy adott széria utolsó darabjai a gyári raktárból a kereskedelmi csatornákon keresztül eljutnak a végfelhasználókhoz. A hosszabb tárolás tehát a gumiabroncs kereskedelem természetes velejárója.

Hasznos élettartam

Egy folyamatosan használt gumiabroncs általában 3-5 év alatt elkopik, tehát jóval azelőtt, hogy elérné a 10 éves kort, amikor már a futásteljesítménytől függetlenül is ajánlott a lecserélése. Egy 2-3 éves, megbízható kereskedőnél tárolt gumi megvásárlása tehát sem a biztonság, sem pedig a hasznos élettartam tekintetében nem jelent kompromisszumot. Sőt, mivel a régebbi készletekre általában kedvezőbb árat kínálunk, ugyanannyiért sokszor egy magasabb kategóriájú, nagyobb tudású gumi vásárolható meg. A gyártási időpont, mint vásárlási kritérium túlzott előtérbe helyezése tehát nem feltétlenül eredményez jobb megoldást.

A honlapunkon DOT megjegyzéssel jelölt, prémium kategóriás termékeket középkategóriás áron rendelheti meg. Ezek a készletek azonban esetlegesek, korlátozottak és rendszerint gyorsan elfogynak. Ám ha igazán jó vételre vadászik érdemes szétnéznie kínálatunkban.

Gumiabroncs keresés méret szerint

Gumiabroncs márkák
Dunlop | Fulda | Goodyear | Michelin | Pirelli | Hankook | Laufenn | Vredestein | Sava
Alutec könnyűfém keréktárcsák
13" 14" 15" 16" 17" 18" 19" 20"