Mobilio

Oldaltérkép | E-mail küldés
Aktuális Aktuális Hálózatunkról Hálózatunkról Termékek Termékek Szolgáltatások Szolgáltatások Tanácsok Tanácsok Akciók Akciók Szervizek Szervizek Kapcsolat
FőoldalHírek
     


Hírek
Zöld gumikról feketén fehéren
2011-02-09

A gumiabroncsok "zöld" teljesítményének javítása első helyen szerepel a vezető gyártók fejlesztési programjában. Az eredménnyel pedig az egyéni felhasználó és a közösség egyaránt jól jár.

Egy gumiabroncs esetében a "zöld teljesítmény" fő ismérvei az alacsonyabb üzemanyag fogyasztás, a kevesebb káros anyag kibocsátás, a csökkenő zajszint, a környezetbarát anyagok és gyártási technológia használata mellett az aktív biztonság növekedése, a jobb tapadás, a vizes úton mért rövidebb fékút és a javuló futásteljesítmény.

Ez a komplex teljesítményjavulás új, innovatív megoldásokat kíván mind a gumikeverék, a felhasznált anyagok, a szerkezeti megoldások és a futómintázat kialakítása terén. Az alábbiakban a zöld gumik által kínált legfontosabb gyakorlati előnyöket vesszük sorra:

Kevesebb energia felhasználás

Egy átlagos autó esetében a gördülési ellenállás az összes befektetett energia (üzemanyag) 20%-át emészti fel. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs kiválasztásakor a jövőbeni üzemanyag fogyasztást befolyásoló döntést is hozunk! A legújabb technológiát képviselő, alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok használatával, a felhasználás típusától függően 2% - 4% üzemanyag megtakarítás érhető el. A korszerűbb termék megvásárlásába befektetett nagyobb összeg tehát a használat során visszatérül.

Tisztább levegő, megkímélt környezet

A kevesebb elégetett üzemanyag ugyanennyivel kisebb mértékű széndioxid kibocsátást és ezért tisztább levegőt jelent. Új, szigorú szabályok korlátozzák a gyártás során felhasznált aromás olajok mértékét is. Ezáltal csökkenthető az abroncsok természetes kopása révén a közutakra kerülő káros hulladék mennyisége.

Alacsony zajszint

A speciálisan kialakított mintázatok és szerkezeti változtatások révén csökken a menetzaj és így a forgalom által okozott zajterhelés is. A 2012-től életbe lépő új európai előírások már nem is engedik meg a 70dB-nél hangosabb gumiabroncsok használatát.

Nagyobb biztonság és jobb futásteljesítmény

A közlekedés biztonságában a gumiabroncsnak kulcsszerepe van, ezért a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele nem mehet a teljesítmény rovására. A fejlesztés során az alacsony gördülési ellenállás mellett kiemelt figyelmet kapnak a vizes úton való fékezési tulajdonságok, az úttartás és a kezelhetőség javítása. Az új szerkezeti anyagok és technológiák révén nem csupán a biztonság, de a futásteljesítmény is javul. A korszerű, innovatív technológiát tartalmazó termékkel tehát nem csupán biztonságosabban, de hosszabb ideig is közlekedhetünk, ami további megtakarítást jelent.

» Ide kattintva megtekintheti a Mobilio szervizekben megvásárolható "zöld" abroncsok kínálatát
Tekintse meg korábbi híreinket : Hírarchívum
Gumiabroncs márkák
Continental | Dunlop | Fulda | General Tire | Goodyear | Michelin | Pirelli | Hankook | Uniroyal | Laufenn | Vredestein | Sava
Alutec könnyűfém keréktárcsák
13" 14" 15" 16" 17" 18" 19" 20"